Logo
Взаємодопомога “Карітасів” – родинна дружба, народжена війною
1 Гру 2022

Взаємодопомога “Карітасів” – родинна дружба, народжена війною

Post by Maria

Апарат УЗД для обстеження захисників України дістався від Дюссельдорфа через Чернівці до Полтави – завдяки родині «Карітасів».

Служителі “Карітас Чернівці” доставили у Полтаву апарат УЗД, придбаний за сприяння “Карітас Дюссельдорф”. Разом із представниками “Карітас Полтава” медичне обладнання доставили  до полтавського військового госпіталю.

Для милосердя немає кордонів: завдяки спільним зусиллям “Карітасів” із Дюссельдорфа, Чернівців і Полтави постраждалі від війни бійці, які поправляють здоров’я на Полтавщині, мають можливість якісного обстеження.

«Сьогодні відбулася дружня зустріч між двома «Карітасами»: найзахіднішим – «Карітас Чернівецької Єпархії» і найсхіднішим – «Карітас Полтава». Це не просто рядова подія, це зустріч друзів, які пізнаються в біді, – розповідає директор «Карітас Чернівці» о. Любомир Іваночко. – Ця дружба – родинна дружба! – народилася під час самої війни, у найважчий період – лютий, березень квітень – тоді, коли постали найтяжчі виклики. А сьогодні ми побачили ті реалії служіння і життя один одного.

Ми приїхали не з порожніми руками – мали змогу зробити невелике добре діло. За допомоги «Карітас Дюссельдорф» був придбаний апарат УЗД, який ми передали у найважливіше місце – у лікарню, у військовий госпіталь, де лікуються постраждалі військові, які захищають і боронять від зла нашу державу Україну.

Це апарат – досить ефективний, з трьома датчиками дослідження, він допоможе врятувати не одне життя. Також ми приготувати невеликі подарунки до свята Миколая всім працівникам «Карітас Полтава», які так ревно і сумлінно допомагають полегшити терпіння ближньому.

Також ми відвідали дитячий простір «Карітас Полтава». Нас зацікавив підхід, який практично можна побачити в Європі – де дітки з різних груп і гуртків мають змогу переходити з однієї кімнатки в іншу, маючи різні розвиткові зустрічі, рухову терапію, заняття з гончарства та інші. І взагалі вразила  атмосфера, в якій діти почуваються як вдома і знаходять нових друзів.

Для нас це було не стільки служіння, хоч ми й подолали немалу відстань, скільки можливість наповнитися відданістю і Божою любов’ю, яка панує в «Карітас Полтава».

Звісно, мали й можливість побачити це мальовниче місто.

Анонсуємо і наші плани, про звершення яких просимо Бога: сподіваємося, що зможемо прийняти дитячий центр «Карітас Полтава»  у нас у Чернівцях, провести навчання, майстер-класи, щоб ті люди, які віддають своє життя служінню «Карітасу», могли побачити і відчути щось особливе для себе і поділитися любов’ю і талантами, які їм дарував Господь. Слідкуйте за нами, далі буде!»  

1 коментар

Leave a Comment