Logo
«Маємо сіяти вчасно»
7 Бер 2023

«Маємо сіяти вчасно»

Post by Maria

У «Карітас Чернівці» освятили новий престол для звершення Богослужінь і новий транспортний засіб, переданий доброчинцями.

«Мати особисті стосунки з Ісусом, щоб мати силу – служити, любити, виконувати свою місію і завдання», – побажав Владика Йосафат під час чину освячення.

Після зростання обсягів служіння «Карітас Чернівці», головний офіс і більшість напрямків діяльності перемістилися у нове придбане фондом приміщення на вул. Коломийській, 1 м.  За попередньою адресою на вул. Героїв Майдану, 109 а розташувався також розширений Дитячий простір.

Оскільки кожна добра справа у християн починається з молитви, то робочий день в «Карітас Чернівці» також розпочинається з Літургії. Престол для звершення Богослужінь перемістили також до нового офісу, тож для Дитячого простору був придбаний новий – за кошти з десятини служителів. Новий престол освятив Єпископ Чернівецької Єпархії УГКЦ Йосафат Мощич.

«Молимося до Духа Святого, щоб Дух Святий прийшов і через наше скромне служіння освятив цей престіл, жертовник, вівтар, де буде служитися Літургія, звершуватися Євхаристія, де хліб і вино перемінюються, перетворюються в Тіло і Кров Ісуса Христа, і Господь годує Свій народ в паломництві віри до Небесного Єрусалиму, – сказав Владика Йосафат перед освяченням. – Молимося, щоб Господь, Який приходить до нашої душі Духом Святим, а також коли ми приймаємо кров Ісуса Христа, давав нам силу вистояти в цій боротьбі».

Владика додав, що Христа «не треба далеко шукати – бо Він є в нас самих». Христос, Який в нас, тримає нас «на плаву», не дає нам потонути в гріху. Тож біля цього освяченого престолу служителі матимуть можливість через особистий стосунок з Ним мати ту силу – служити, любити, виконувати свою місію і завдання.

А завдання – і працівників, служителів, і їхніх помічників, волонтерів, жертводавців – «служити Ісусові Христові в тілі тих немічних, які терплять, які часто навіть не усвідомлюють, яке покликання мають, який дар життя мають, і навіть що робити з цим життям. Дати їм супровід, бути руками і ногами Церкви,  і йти там, де священники напряму не можуть дійти». І це може бути як проповідування словами, так «свідчення поставою життя, світлом очей, світлом думки, чистими руками, швидкими ногами допомоги, допомогою матеріальною, чи іншою». Служити – це «бути інструментом, каналом у руках Божих. Усе інше Господь доповнить».

Також Владика освятив переданий нам від «Карітас Дюссельдорф» Volkswagen Crafter, спеціально обладнаний для перевезень людей з інвалідністю. Директор «Карітас Чернівці» о. Любомир Іваночко розповів, що ідея керівника дружньої нам німецької організації Генріка Пітерса в тому, щоб кожний «Карітас» в Україні за прикладом нашої співпраці мав такого партнера в Європі. Адже це допомагає розвивати християнську спільноту в світі і розвиватися самим.

О. Любомир Іваночко подякував Владиці за освячення, за те, що надихає на служіння і що благословляє на цю діяльність.

1 коментар

Leave a Comment