Logo
Тут чекають потребуючих
12 Кві 2023

Тут чекають потребуючих

Post by Maria

Соціально-консультативний центр для ВПО «Карітас Чернівці»: місце, де чекають, щоб допомогти

Чернівці стали одним із шести обласних центрів України, де в «Карітасі» надаватимуть соціально-консультативну допомогу вимушеним переселенцям із вразливих цільових груп.

Йдеться про сприяння адаптації переміщених осіб до складнощів в умовах гуманітарної кризи. Це буде мінімізація і подолання кризових ситуацій, довготривала допомога в управлінні життєвими складнощами, які неможливо вирішити самостійно, покращення психологічного та соціального становища та підвищення здатності долати несприятливі умови, розвиток можливостей для захисту прав та інтересів. До соціально-консультативного центру можуть звертатися родини і окремі вимушено переміщені особи, якщо вони мають інвалідність, важкі хронічні захворювання, вік 60+, багатодітні родини, родини зниклих безвісти військовослужбовців, діти-сироти, бездомні, діти війни, ветерани війни, сім’ї без постійного доходу і т.ін.

Приміщення нового центру «Карітас Чернівці» сьогодні освятив Єпископ Чернівецької Єпархії УГКЦ, Владика Йосафат Мощич.

Владика відзначив затишок і святковість нового центру – адже тут чекали гостей. «Зробіть так, щоб кожен потребуючий, хто сюди звернеться, знав, що його тут чекають, – побажав священник колективу проєкту.

– І пам’ятайте, що як Бог спасає всю людину цілком, а не поокремо якісь її частини – так і ви не лише забезпечуйте соціальні потреби, а й цікавтеся особою людини, несіть їй Добру Звістку, служіть зраненому людському роду…»

У центрі надаватимуть послуги юрист і психолог, складні і тривалі проблеми супроводжуватиме кейс-менеджер, за потреби надаватиметься екстрена допомога у невідкладних ситуаціях, перенаправлятиметься до інших суб’єктів захисту. 

Центр працюватиме щодня, окрім вихідних, від 10.30 до 18 год. за адресою: вул. Б.Хмельницького, 51.  

Довідки за тел. 096 001 56 78.

1 коментар

Leave a Comment