Logo
Обізнаність рятує життя
16 Чер 2023

Обізнаність рятує життя

Post by Maria

Таким інформаційним заходом «Карітас Чернівці» розпочав реалізацію завдань проєкту «Превенція, захист та допомога вразливим особам, що постраждали від торгівлі людьми в Україні, 2023».

Подія розпочалася із ознайомлення з проєктом співробітників Соціально-консультативного центру «Карітас Чернівці». Послугами центру щодня користуються десятки людей, тож працівники звертатимуть увагу бенефіціарів на те, де і яку допомогу вони можуть отримати, якщо зазнали трудової, сексуальної експлуатації, примусу до жебрацтва, втягнення у злочинну діяльність.

А далі подія, до якої долучилося чотири десятки охочих – переважно студентів і викладачів ЧНУ ім. Ю.Федьковича та БДМУ – продовжилася в стінах біологічного факультету чернівецького університету. Тут презентували завдання і цілі проєкту, ознайомили аудиторію з термінологією, спростували поширені стереотипи на цю тему і закликали бути уважними до ближніх, адже люди можуть потребувати допомоги, зазнавши експлуатації і насильства, і водночас не знати, що така допомога є і де її шукати.

Студенти із цікавістю слухали динамічну презентацію, переглядали короткі відео, вивчали надані їм буклети і жваво ділилися враженнями. Щире здивування викликали у них дані статистики, що торгівля людьми стосується чоловіків навіть більшою мірою, ніж жінок, а особливо уважно вслухалися учасники події у практичні поради, як розпізнати загрози при пошуку роботи за кордоном та в інших ситуаціях. Подія не обмежилася лекцією – обговорення тривало і після неї за кавою з тістечками.

Керівниця проєкту, проєктна менеджерка «Карітасу Чернівецької Єпархії» Марія Федоряк акцентувала на тому, що проблема торгівлі людьми може торкнутися будь-кого і в будь-якій країні, та разом з тим у Східній Європі це явище поширеніше, а особливо воно стосується України, яка перебуває в стані війни.

За консультаціями з питань протидії торгівлі людьми звертайтеся до «Карітас Чернівці» за тел. 067 257 17 72.

Caritas Ukraine , 한국카리타스인터내셔널 Caritas Korea Cáritas Española

Tags: , ,

1 коментар

Leave a Comment