Обізнаність рятує життя
16 Чер 2023

Обізнаність рятує життя

Таким інформаційним заходом «Карітас Чернівці» розпочав реалізацію завдань проєкту «Превенція, захист та допомога вразливим особам, що постраждали від торгівлі людьми в Україні, 2023».

Подія розпочалася із ознайомлення з проєктом співробітників Соціально-консультативного центру «Карітас Чернівці». Послугами центру щодня користуються десятки людей, тож працівники звертатимуть увагу бенефіціарів на те, де і яку допомогу вони можуть отримати, якщо зазнали трудової, сексуальної експлуатації, примусу до жебрацтва, втягнення у злочинну діяльність.

А далі подія, до якої долучилося чотири десятки охочих – переважно студентів і викладачів ЧНУ ім. Ю.Федьковича та БДМУ – продовжилася в стінах біологічного факультету чернівецького університету. Тут презентували завдання і цілі проєкту, ознайомили аудиторію з термінологією, спростували поширені стереотипи на цю тему і закликали бути уважними до ближніх, адже люди можуть потребувати допомоги, зазнавши експлуатації і насильства, і водночас не знати, що така допомога є і де її шукати.

Студенти із цікавістю слухали динамічну презентацію, переглядали короткі відео, вивчали надані їм буклети і жваво ділилися враженнями. Щире здивування викликали у них дані статистики, що торгівля людьми стосується чоловіків навіть більшою мірою, ніж жінок, а особливо уважно вслухалися учасники події у практичні поради, як розпізнати загрози при пошуку роботи за кордоном та в інших ситуаціях. Подія не обмежилася лекцією – обговорення тривало і після неї за кавою з тістечками.

Керівниця проєкту, проєктна менеджерка «Карітасу Чернівецької Єпархії» Марія Федоряк акцентувала на тому, що проблема торгівлі людьми може торкнутися будь-кого і в будь-якій країні, та разом з тим у Східній Європі це явище поширеніше, а особливо воно стосується України, яка перебуває в стані війни.

За консультаціями з питань протидії торгівлі людьми звертайтеся до «Карітас Чернівці» за тел. 067 257 17 72.

Caritas Ukraine , 한국카리타스인터내셔널 Caritas Korea Cáritas Española

Tags: , ,