Logo
Рабство – явище ганебне, але цілком сучасне
3 Лют 2024

Рабство – явище ганебне, але цілком сучасне

Post by Maria

Повномасштабна війна в Україні спричинила зростання торгівлі людьми. Експерти відзначають зростання випадків експлуатації та сучасних форм рабства. Виявлено багато випадків сексуальної експлуатації, трудової експлуатації, примусового жебракування, домашнього рабства, втягнення в злочинну діяльність і збройний конфлікт. Крім того, різноманітні опитування показують, що більшість українських біженців планують повернутися додому. Серед репатріантів також є люди, які перебували у вразливому становищі та зазнали експлуатації.

У відповідь на ці виклики у червні 2023 р. при «Карітас Чернівецької Єпархії» створено Центр протидії торгівлі людьми, де ми:

1) здійснюємо профілактичну й інформаційну кампанії з протидії торгівлі людьми, включаючи вуличні акції, тренінги та заходи для різних цільових груп;

2) надаємо компенсацію вразливим особам, які постраждали від торгівлі людьми в Чернівецькій області.

Наша мета – зменшення кількості випадків торгівлі людьми в довгостроковій перспективі, і виявлення постраждалих від торгівлі людьми серед найбільш уразливих верств населення та надання їм допомоги у реінтеграції.

Звертайтеся до нас по допомогу, якщо:

  • вас силою примушували працювати,
  • вам не виплатили обіцяної заробітної плати,
  • у вас відібрали паспорт чи інші документи,
  • вас насильно утримували, контролювали,
  • вам погрожували, шантажували, знущалися або чинили психологічний тиск

За консультаціями і матеріальною допомогою телефонуйте до Центру протидії торгівлі людьми при «Карітас Чернівецької Єпархії»: 067 257 17 72. Конфіденційність гарантуємо!

Наші проєкти: «Запобігання, захист та допомога вразливим постраждалим від торгівлі людьми в Україні, 2023»; «Запобігання торгівлі людьми серед біженців війни в Україні».

Tags: , , , ,

1 коментар

Leave a Comment