Logo
“Ми на передовій місії Христової”, – Владика Йосафат Мощич про “Карітас Чернівці”
11 Чер 2022

“Ми на передовій місії Христової”, – Владика Йосафат Мощич про “Карітас Чернівці”

Post by Maria

З благословення єпископа Чернівецької єпархії УГКЦ відбулося освячення нового офісу, який орендувала благодійна організація “Карітас Чернівецької єпархії”.

За попередні кілька місяців чернівецький “Карітас” настільки розширив свої служіння, що Господь дав для них нові приміщення.

Освятивши нове місце праці “Карітас”, Владика побажав, аби Дух Святий зійшов і провадив далі цю команду, оновив і підкріпив їхню місію.

“Ми не є гуманітарна організація, яких є багато і з якими ми не ставимо собі за мету анітрохи конкурувати. Як церква не є установа чисто людська – а Божа і людська, так і місія “Карітасу” не є орієнтована суто на людське. “Карітас” завжди у причасті з єпархією, зі священниками, зі спільнотою, з вірою”.

Владика Йосафат нагадав про місію “Карітас Чернівецької єпархії” – продовження місії Церкви: “Карітас” там, де священник не може напряму дійти. Дати людям – навіть через допомогу – шанс врятувати свою душу, запізнатися з Христом: через хліб, через матеріальні речі, через виховання, через літні табори… можливо, ці люди ніколи б не прийшли до Церкви, і Церква б з ними ніколи не зустрілася, але це стається через “Карітас”. Тому що ця надана допомога – в ім’я Ісуса Христа, а не в ім’я заробітків, вигоди, інтересів”.

На освячення приїхали священники й парафіяни з Коломиї, Вижниці, Берегомета, Кіцманя, Садгори. Директор “Карітас Чернівці” отець Любомир Іваночко подякував за благословіння, настанови, підтримку і співпрацю, представив гостям чималу команду, а звіт за два роки служіння “Карітас Чернівці” підсумували спільною молитвою і спілкуванням.

На новому місці з Божою допомогою і новими силами готові до нових викликів.

Tags: , , , , , ,

1 коментар

Leave a Comment