Logo
Фарерські острови допомагають Україні через “Карітас Чернівці”
5 Лип 2022

Фарерські острови допомагають Україні через “Карітас Чернівці”

Post by Maria

За кошти, зібрані для України дітьми на Фарерських островах, придбали машину «швидкої допомоги».

“Швидка допомога”, придбана в тому числі і завдяки юним фарерцям, уже прямує до України

Колишня чернівчанка Слава Турчинець, яка зараз живе на Фарерських островах, організувала у тамтешніх школах і дитсадках збір коштів на допомогу Україні.

Слава Турчинець

Окрім іншого, юні фарерці та їхні батьки зібрали три тисячі доларів! Кошти передані на «Карітас Чернівці» і спрямовані на часткове покриття витрат на закупівлю та доставку до України автомобіля «швидкої допомоги».

Керівник і колеги школи, де працює пані Слава, ініціювали збір коштів, учні підтримали і почали готувати з великим ентузіазмом. Така ж ситуація була у багатьох школах і садочках.

«Діти робили все що вміють, з нашою допомогою, – розповіла українка. – Креативили як могли. А потім була виставка-продаж, де батьки, родичі все майже розкупили. Протягом пасхальних канікул батьки мали змогу переказати більше коштів на рахунок, який ми спеціально відкрили».

Пані Слава додала, що банк пішов доброчинцям назустріч, тому за послуги банку сплатили вдвічі менше. А також банк організував івент для дітей, вручати чек прийшов Заєць.

А наймолодші малюки не чекали виставки, а взяли коробочку і пішли по сусідах-родичах збирати гроші. Організатори додали те, що вони назбирали, до загальної суми.

«Люди тут неймовірні. Допомагати почали з перших днів війни, – розповідає Слава Турчинець. – Коштами, одягом, усім можливим. Відправили багато контейнерів гуманітарної допомоги. Наразі на Фарерах перебуває приблизно 50 біженців з України. Я займаюся перекладами, усними та письмовими, для українців які зараз тут».

Загалом на Фарерах доброчинне життя вирує – завжди є чим зайнятись, коли, наприклад, шторм. А тут він часто.

«Роблю все що можу, щоб хоча б якось допомагати Україні, перебуваючи за її межами», – підсумовує пані Слава.

Допомогу у придбанні машини «швидкої допомоги» надав фонд «Карітас Дюссельдорф» за кошти доброчинців з Фарерських островів та американської Асоціації «Клівенд Майдан» (віце-президент Андрій Воєцький). Автомобіль планується доставити в Україну вже цього тижня.

Tags: , , , ,

1 коментар

Leave a Comment