Logo
“Бачити в кожному дитину Божу”, – вчилися служителі “Карітас Чернівці”
26 Лип 2022

“Бачити в кожному дитину Божу”, – вчилися служителі “Карітас Чернівці”

Post by Maria

Цього навчалися служителі «Карітас Чернівці» на виїзному тренінгу з упередження професійного вигорання

На виїзному тренінгу християнські психологи навчали служителів «Карітас Чернівці» протидіяти стресові і його наслідкам, серед яких – емоційне виснаження та професійне вигорання.

Команда служителів чернівецького «Карітасу» вийшла за межі офісів, у яких щодня надає допомогу потребуючим у різних напрямках, на кілька годин змінила обстановку і подивилася на особливості свого служіння з нових точок зору. Дізналися і про корисні сторони стресу (він може підштовхнути до успіху, або дозволити емоційно доторкнутися до іншої людини), і про його негативи, і про способи керувати ним.

«Наші емоції є «воротами розуму». І щоби хтось відкрився нам – треба торкнутися його емоційно», – навчала психологиня Галина Фесун. І додавала рекомендацію «пропливати болото власних оцінок для того, щоб реально зрозуміти іншу людину», «бачити в кожному дитину Божу».

«Усяке роздратування, страх, гнів, лють, крик і зневага хай віддаляться ід вас разом з усякою злобою. Будьте ж добрими один до одного, милосердними прощачи один одному, як і Бог через Христа вам простив (Еф.4:31-32)», – пригадали на тренінгу слова зі Святого Письма.

Працівники дізналися про причини професійного вигорання і способи його уникнути. Серед вправ і технік, які дають умиротворення і знімають напругу, психологиня рекомендувала молитву, закликала знаходити час для себе, жити власним життям і вміти звертатися по допомогу і підтримку, а не лише допомагати.

Особливо дієвим і результативним стало те, що тренінг відбувся не у формі лекції, і не обмежився довірливою розмовою – учасники отримували творчі завдання, серед яких – описати своє ім’я танцювальним рухом, відповісти на питання «за що я дякую своїй роботі» і «за що моя робота може подякувати мені», а також написати сердечне побажання своїм співробітникам. Люди розкрилися для інших із зовсім несподіваних сторін! А символічна червона нитка, яку тримали учасники команди в руках, розташувавшись колом, і по якій «рухали» причеплені різнокольорові паперові сердечка із побажаннями, ніби об’єднала їхні серця.

Tags: , , ,

1 коментар

Leave a Comment