Logo
Подарунок доторку Божої любові
5 Сер 2022

Подарунок доторку Божої любові

Post by Maria

«Карітас Чернівці» встановив альтанку і пісочницю на подвір’ї обласного Центру Матері і дитини у межах проєкту «Там, де серце».

Упродовж двох місяців самотніх матерів, які через скрутні життєві обставини знайшли прихисток у комунальній установі, служителі «Карітас Чернівці» навчали перукарської та кравецької справи і знайомили з основами духовного життя. Освітня і духовна підтримка надавалися жінкам завдяки проєкту «Там, де серце», втіленню якого сприяла Філадельфійська Українська Католицька Митрополія (США) та особисто Владика Andriy Rabiy. Також на подвір’ї центру встановили альтанку, де під дахом, прихищені як від жаркого сонця, так і від дощу, жінки зможуть відпочити, поспілкуватися на свіжому повітрі, долучатися до групових занять чи бесід. А поруч – з любов’ю розмальована пісочниця, де перші кроки в пізнанні навколишнього світу можуть робити їхні малюки.

Освячення нового майданчика на території центру здійснив отець Любомир Іваночко, подарував підопічним Святе Письмо і дав настанови для їхнього нового життя.

«Твій дім – там, де є любов. Сьогодні це місце є вашим домом, – сказав отець Любомир. – Чому ви тут? Тому що десь зло мало вплив, владу над вами. Воно постукало у ваше життя і неможливо було самотужки з ним впоратися. Але сьогодні ця зустріч – не просто подарунок альтанки чи пісочниці – це подарунок доторку Божої любові. Щоб ваше життя перемінилося. А перемінити його може Господь. Та щоб це звершилося, а не було просто побажанням, проповіддю, словами – треба діяти».

Для того, щоб мотивувати підопічних проєкту діяти, отець Любомир подарував їм Святе Письмо, пояснивши, що це не просто книга і не просто слова – а Слово живе, діяльне.

«Ісус Своїм Словом зціляв, перемінював людей, – нагадав священник. – Тому просив би вас, щоб ви це Святе Письмо кожного разу відкривали біля своїх дітей. Кожного вечора. Хоча би 1-2 хвилинки, 1-2 речення. І казали «Боже, торкнися Своїм Словом, переміни мене, поведи мене, зціли моє серце. І я вам гарантую: якщо в цьому домі буде мешкати, перебувати любов, то ви будете нею зцілені. Бог є Любов. І все, що потрібно – це відкрити своє серце для цієї любові, могти прийняти її, шукати цієї любові і прагнути її. Ділитися нею! Тому бажаю, щоби цей час – час перебування в цьому домі став місцем Божої любові у вашому серці. Щоб виходячи із цього місця – а настане час, коли ви вийдете – щоб ви понесли цю Божу присутність у своїй душі. Реальну присутність. І тоді всі ті виклики зла, з якими зіткнетеся, не матимуть над вами влади і сили».

Tags: , , , ,

1 коментар

Leave a Comment