Logo
Освячено каплицю Марії Магдалини в приміщенні «Карітас Чернівці»
15 Сер 2022

Освячено каплицю Марії Магдалини в приміщенні «Карітас Чернівці»

Post by Maria

Єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Владика Йосафат Мощич разом з іншими отцями освятили каплицю Марії Магдалини в приміщенні «Карітас Чернівці».

Владика нагадав, що раніше було освячене нове орендоване приміщення «Карітас Чернівці» – як місце праці, служіння, як «майстерня», і тоді було побажання, щоб це воно якнайшвидше стало власністю фонду. І ось побажання здійснилося – завдяки Філадельфійській митрополії УГКЦ (Ukrainian Catholic Archeparchy of Philadelphia), Archdiocese of Cologne, Caritas Korea і Карітас України. Отці освятили богослужбову каплицю – щоби тут Господня слава по-особливому наповнювала тих, хто прийде сюди молитися, а Господь по-особливому був відкритий на їхню молитву.  Владика побажав присутнім на освяченні служителям «Карітасу» «мати силу виконувати те, до чого ви покликані, ту місію, до якої Бог вас призначив».

Директор «Карітас Чернівці» отець Любомир Іваночко подякував Владиці Йосафату за довіру, простоту, щирість і батьківське благословення, а отцям – за молитву, підтримку і те, що творили це сопричастя.

Отець Любомир зазначив, що у викликах, які постають перед «Карітасом», Господь нас щедро благословляє. І найбільшою нагородою – як для спільноти «Карітас», так і для Владики, який довіряє і бачить у цьому служінні подих Духа Святого, – є плоди цього служіння. За плоди, які приносяться в терпінні, отець подякував родині «Карітас». 

«Через «Карітас» відкривається шлях, через яких нові люди можуть прийти і пізнати Бога, Божу присутність, оскільки не завжди це може статися через богослужбові речі. Дякую родині «Карітасу»  за терпеливість. За велике жертвенне серце, яке вміщує Божу любов, і тоді Бог може чинити через нас стільки справ милосердя, – додав о. Любомир. – І бажаю, щоб нагородою були не мої слова. А щоб ви «інвестували» в той  «банк Небесний».

Многая літа!

Tags: , , , ,

1 коментар

Leave a Comment