Logo
Відкрився Безпечний простір матері і дитини від «Карітас Чернівці»
13 Вер 2022

Відкрився Безпечний простір матері і дитини від «Карітас Чернівці»

Post by Maria

«Карітас Чернівці» з Божою допомогою розпочав реалізацію нового проєкту – «Безпечний простір матері і дитини». Простір відкрили у приміщенні по вул. Головній, 204 ж (навпроти ТРЦ «DEPOt»), де раніше, з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, організували пункт видачі гуманітарної допомоги.

Приміщенням комунальної власності розпоряджався «Чернівціводоканал», який відгукнувся на потреби часу. Від середини липня воно передане в  в оренду благодійному фонду «Карітас Чернівецької Єпархії» на 5 років з цільовим призначенням для реалізації соціальних програм.  Його відремонтували за кошти католицької асоціації CNEWA.

“Безпечний простір матері та дитини” – місце, де мами з дітьми до 4 років, які евакуювались з небезпечних регіонів, зможуть отримати соціальні та психологічні послуги., облаштували кімнату, в якій з дітьми може займатися психолог у час, поки мати з соціальним працівником обере необхідні для дитини речі і оформить цю допомогу.

В інших кімнатах розташували речі, які можна отримати в цьому просторі – манежі, ліжечка, ванночки, предмети гігієни, одяг тощо. Також тут можна отримати консультації щодо іншої діяльності «Карітас Чернівці» і бути переадресованими для отримання інших видів допомоги.

Простір працюватиме від 10 до 17 години в робочі дні.

«Хто будує, ремонтує в такі складні часи – той наближає нашу Перемогу. А хто працює з людськими душами, з дітьми – той закладає підвалини нашого майбутнього. Цим ми вкладаємо не лише в розвиток суспільства, а і в життя вічне», – сказав Владика Йосафат, освятивши відновлене приміщення. 

Як відбувається реєстрація на отримання допомоги в Безпечному просторі матері і дитини

Перед відвідуванням центру СЛІД ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ за тел.  095 021 34 03.

Перевага надається родинам вимушених переселенців уразливих категорій: багатодітним, самотнім матерям, родинам, у яких є діти з інвалідністю, онкозахворюваннями чи опікун має інвалідність, чи опікуни – пенсіонери тощо.

Поки мати з соціальним працівником обиратиме необхідні для дитини речі і оформлятиме цю допомогу, з дітьми в окремо облаштованій кімнаті може позайматися психолог. В інших кімнатах розміщені речі, які можна отримати в цьому просторі: манежі, ліжечка, ванночки, предмети гігієни, одяг і т.ін. Також тут можна отримати консультації щодо іншої діяльності «Карітас Чернівці» і бути переадресованими для отримання інших видів допомоги.

Дбаємо про дітей, бо це Божий дар!

Tags: , , ,

1 коментар

Leave a Comment